Spakenburg overtuigt weer niet in een uitwedstrijd

Redactie Hilversum
Scheveningen

Meer dan een puntendeling tegen middenmoter Scheveningen zat er voor het teleurstellend voor de dag komende Spakenburg niet in.: 1-1. De ploeg van trainer Jochem Twisker zakte naar de derde plaats in de zaterdagtopklasse en moet inmiddels ook Katwijk voor zich dulden.

In de voorgaande drie uitwedstrijden tegen respectievelijk Katwijk (1-1), IJsselmeervogels (3-1 nederlaag) en HHC Hardenberg (3-0 nederlaag) slaagde er Spakenburg niet in om een driepunter te realiseren. Ook op sportpark Houtrust zat een zege er geen moment in en hadden de bezoekers over geluk niet te klagen dat Scheveningen twee keer op de lat schoot en nog enkele riante kansen miste.

Na een vlakke eerste helft waarin vrijwel niets gebeurde, slaagde Spakenburg - dat centrale verdediger Tim Sanders weer in de gelederen had en de zieke vleugelspeler Sargon Gouriye miste - er na een uur in om op voorsprong te voorkomen.

Na één van de schaarse vlot lopende aanvallen van de de blauwen, slingerde Kees Tol de bal voor het doel, waarna middenvelder Niels Buijtenhuiis zijn zevende competitiegoal aantekende.

Fout

Op het moeilijk bespeelbare veld leidde een fout van Sanders de verdiende gelijkmaker in, die op naam kwam van invaller Ingmar Maayen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd deed Scheveningen er alles aan om doelman Barry Ditewig voor de tweede keer te verschalken, maar het ontbrak aan zorgvuldigheid in de afwerking. In de laatste minuut van de wedstrijd ging Spakenburg er als een dief in de nacht nog bijna met de zege vandoor, maar de inzet van Kees Tol werd van de lijn gehaald.

Na de winterstop zal Spakenburg, waarbij opnieuw een aantal spelers hevig teleurstelde, voetballend een stuk beter voor de dag komen om nog een rol te spelen in de strijd om de titel. Op zaterdag 16 januari 2016 wordt de competitie hervat met de beladen uitwedstrijd tegen koploper Kozakken Boys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal