Jonge Hilversummer in kritieke toestand door mishandeling

Henk Runhaar
Hilversum

De 21-jarige Hilversummer die zaterdagmiddag in kritieke toestand werd gevonden op station Hilversum Mediapark is niet onwel geworden, maar slachtoffer van mishandeling.

Dat meldt een politiewoordvoerster desgevraagd. De recherche trekt deze conclusie na gesprekken met getuigen en artsen die de Hilversummer behandelen.

Het slachtoffer heeft hoofdletsel. Hij is nog steeds buiten bewustzijn, of is er in elk geval zo slecht aan toe dat hij niet kan worden gehoord. Over wat zich heeft afgespeeld op het Hilversumse station heeft de politie nog niet echt duidelijkheid.

De Hilversummer werd zaterdagmiddag kort voor half een buiten westen gevonden op een van de twee perrons van station Mediapark. Omdat er in eerste instantie geen sporen van mishandeling zichtbaar waren, ging de politie er vanuit dat hij onwel was geworden en daardoor hard op zijn hoofd viel.

In verband met het onderzoek volgt op korte termijn een nieuwe getuigenoproep. Tot nog toe was de politie op zoek naar een blanke jonge man in korte broek, die zaterdag even naast het slachtoffer zat en vervolgens van het perron wegliep.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.