Herstel van mooie fietsbruggetjes

Natuurlijk werd er een lint doorgeknipt aan de 300 Roedenlaan. Door wethouder Erwin Jansma (l), Joop van Voorst (m) en projectmanager van het GNR Gerard Passchier.

Natuurlijk werd er een lint doorgeknipt aan de 300 Roedenlaan. Door wethouder Erwin Jansma (l), Joop van Voorst (m) en projectmanager van het GNR Gerard Passchier.© Caspar Huurdeman

Hans van Keken
Soest

Onnadenkend een fietsbruggetje passeren, we doen het vast allemaal. Maar er zijn ook mensen die in de gaten houden of die bruggetjes nog wel solide zijn. Gelukkig maar.

De twee bij de Wieksloterweg-West in Soest en richting de 300 Roedenlaan vanaf de Vuursche Steeg bij Lage Vuursche waren in elk geval hard aan een fikse opknapbeurt toe. Al jaren deden ze dienst, in weer en wind, alle seizoenen doorstaand. Maar het kon echt niet meer zo, het hout werd zwak. Vandaar dat de stichting Rijwielpadenfonds Gooi en Eemland in actie kwam. En zorgde dat de bruggen ingrijpend gerenoveerd werden. Donderdagmiddag werden ze door wat hoogwaardigheidsbekleders bezocht. Wethouder Erwin Jansma van Baarn, rentmeester Karen Heerschop en haar voorganger Henk Korten uit Soest. Henk Uunk, secretaris van de stichting, had het samen met zijn bestuur allemaal geregeld. Mensen dus die op bruggetjes letten.

Hij is met het bestuur de opvolgers van de rijwielpadenvereniging Gooi en Eemland, die zichzelf zes jaar geleden ophief. Vanwege te weinig animo van de leden. Ook omdat die recreatieve fietspaden vanzelf wel onderhouden worden. Maar zo ligt het dus niet. Gelukkig heeft de stichting nog een aantal begunstigers, komt er geld van erfenissen en legaten binnen. Waardoor er ook dit keer 25 mille voor restauratie van de mooie bruggetjes.

Zo was het ook afgesproken met het GNR dat op het terrein van Noord-Holland het onderhoud van de recreatieve fietspaden doet. In Soest en Baarn is de stichting echter nog altijd aan zet.

Overigens worden toeristische fietspaden steeds vaker ook voor woon-werkverkeer gebruikt. Waarmee qua geld het rijk aan zet zou zijn. Maar dat is een andere discussie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.