Huurhuis voor twee Hilversumse daklozen

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Pas twee daklozen van de Hilversumse harde kern van zo’n twaalf overlast veroorzakende, alcoholverslaafde zwervers hebben onderdak gevonden in een huurwoning. Beiden zijn gehuisvest op adressen in Hilversum, in huizen van Dudok Wonen.

Het nieuwe project Het Keerpunt, waarvoor de gemeenteraad van Hilversum al in mei groen licht gaf, start voorzichtig. En dus langzamer dan Keerpunt-coördinator Harro Koeleman, ook locatiemanager van regionale daklozenopvang De Cocon in Hilversum, had gehoopt.

De eerste dakloze was in september onder de pannen, ergens in Hilversum. Dat geldt inmiddels ook voor nummer twee. Koeleman: ,,Het kost allemaal veel tijd.’’ Het duo dat nu, vooralsnog succesvol, van straat is, woonde eerst enige tijd samen in een caravan. De mannen kookten er hun eigen potje en staken bovendien de handen uit de mouwen op de camping.

Koeleman: ,,We zijn nu met de volgende drie kandidaten bezig. Het gaat erom het ijzer te smeden als het heet is, ze moeten echt enthousiast zijn om hieraan mee te doen.’’ Nu alle twaalf inplannen is niet te doen, stelt Koeleman. ,,Je weet nooit hoe het loopt. Of ze echt een positieve draai aan hun leven willen geven, of juist verder de goot in verdwijnen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.