Trossen los: Skûtsjesilen Loosdrecht 2018

Acht Friese megaschuiten gaan vanmiddag de strijd aan om de eerste ’Skûtsjesilen Loosdrecht Cup’.

Acht Friese megaschuiten gaan vanmiddag de strijd aan om de eerste ’Skûtsjesilen Loosdrecht Cup’.© Foto Steven Voorn

Annemarie de Jong
Loosdrecht

Alle skûtsjes zijn binnen, de champagne ligt koud; Skûtsjesilen Loosdrecht kan beginnen.

Acht Friese schuiten gaan vanmiddag (woensdag) de strijd aan om de eerste ’Skûtsjesilen Loosdrecht Cup’. Om 14.00 en 18.00 uur klinkt het startschot voor de wedstrijden op de plassen. Bedrijven laten medewerkers en relaties mee racen op de houten platbodems met professionele bemanning.

Finley Het Witte Huis Nieuw Loosdrechtsedijk 242 is ’the place to be’ voor alle festiviteiten rondom het zeilen. Tót 18.00 uur gratis toegang. Daarna betalen bezoekers tien euro entree voor de Loosdrechtborrel, met optredens van artiesten en afsluitend vuurwerk. „Een zwoele avond met lekkere hapjes en drankjes”, glundert organisator Steven Voorn, eigenaar van de luxueuze loungeboot The Barfly. Hij verwacht grote belangstelling.

Pinautomaat

Tot het laatste moment is hij druk met de voorbereidingen. „Nog even met de auto een pinautomaat in Arnhem ophalen. Ik heb er enorm zin in. Wordt mooi weer, met een westenwindje kracht drie. Ik verwacht wel duizend bezoekers.”

Vanochtend krijgen 151 schoolkinderen uit Wijdemeren een rondleiding in en op de skûtsjes bij Finley. Zeventigplussers vertrekken vanmiddag op een rondvaartboot vanuit de Porseleinhaven. Voorn: „Zij zitten eersterangs tijdens de wedstrijd.”

„Het evenement vindt voor het eerst plaats, het moet natuurlijk groeien. Volgend jaar wil ik het over twee dagen uitstrijken, op donderdag en vrijdag. Een nieuwe traditie.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.