Schaatsster Emma van Rijn in damesteam AfterPay

Emma van Rijn. Foto iSkate

Emma van Rijn. Foto iSkate

Robert Berkeley
Ankeveen

Schaatsster Emma van Rijn uit Ankeveen is opgenomen in het tweede damesteam van Nederland. Haar nieuwe hoofdsponsor is AfterPay geworden, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van achteraf betalen op internet.

De ploeg met zeven rijdsters valt onder het Regionaal Talentencentrum (RTC) Noord dat momenteel in oprichting is, een samenwerkingsverband van iSkate, de KNSB en de gewesten Groningen en Drenthe.

Het team dat onder leiding staat van trainer Dennis van der Gun was vorig seizoen ook al actief op het hoogste niveau in Nederland, toen met Athleteshop en Afterpay als gezamenlijke sponsoren. Die laatste neemt het zogenoemde Developmentteam van iSkate nu volledig over.

De talentvolle sprintster Van Rijn is erg blij dat ze aansluiting heeft gevonden bij de ploeg, waarin Anice Das en Mayon Kuipers de bekendste namen zijn en internationale ervaring hebben opgedaan de afgelopen seizoenen. ,,Geweldig dit, alle kosten worden nu gedekt zodat ik me helemaal kan richten op het schaatsen’’, reageert de 21-jarige Ankeveense dolgelukkig. ,,Ik weet nog niet of ik er bij kan werken, dat zal moeilijk worden. Dat zie ik nog wel.’’

De Nederlands kampioene op de 500 meter bij de neosenioren (tevens tweede op het NK 1000 meter) is terug van weggeweest. Ze was een jaar lang uit de roulatie omdat ze overtraind was geraakt. Naast het gesponsorde team heeft Van Rijn een privésponsor gevonden: Pos Service Holland uit Ankeveen bood aan haar financieel te ondersteunen. ,,Supergaaf toch?’’

Het team is al volop bezig met trainingen voor het nieuwe schaatsseizoen. Er volgt nog een week zomerijstraining in Heerenveen en dan vertrekt het damesteam naar Italië voor een trainingskamp. Naast Van Rijn, Das en Kuipers bestaat de formatie uit Bente van den Berge, Rosa Pater, Bo van der Werff en Floor van den Brandt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal