Man verdacht van drugsbezit en heling

Anke Sprakel
Hilversum

De 39-jarige Dariusz H. uit Hilversum staat dinsdag 9 februari voor de rechter. De man wordt verdacht van drugsbezit en heling. De rechtbank Lelystad maakte dit gisterochtend tijdens een pro forma zitting bekend.

De Hilversummer werd op 13 oktober in een woning aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid cocaïne, amfetamine en hennep. Naast het drugsbezit, verdenkt het openbaar ministerie de man er van voor meer dan 10.000 euro te hebben geheeld.

De politie kwam de Hilversummer per toeval op het spoor. Op het adres waar de man verbleef was een inval in verband met het onderzoek naar de schietpartij in de Havenstraat in Hilversum. Bij dat schietincident in de nacht van 4 op 5 september vorig jaar waren meerdere verdachten betrokken. Twee mannen werden kort na de schietpartij op de Willem Bontekoestraat aangehouden. De andere verdachten wisten met een auto via de Jan van der Heijdenstraat te ontsnappen.

Bij de doorzoeking van de woning waar de Hilversummer verbleef zijn de drugs en het geld door de politie in beslag genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.