Hennep en ’boobytrap’ in Hilversums huis

Anke Sprakel
Hilversum

De rechtbank Lelystad heeft Marcin K. (36) en Zibigniew K. (52) veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor het in bezit hebben en bedrijfsmatig telen van 46 kilo hennep in Hilversum. De twee mannen werden op zaterdag 11 oktober 2014 aangehouden nadat de politie de drugs vond in een huis aan de Johannes Geradtsweg.

Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

De hennep werd ontdekt door twee agenten die op het adres in Hilversum langs gingen om een openstaande boete te incasseren. De vrouw waar de agenten naar op zoek waren was niet thuis.

Wel was Marcin K. aanwezig die de agenten vertelde dat hij de woning tijdelijk bewoonde en dat de woning op naam stond van Zibigniew K.

Bij de doorzoeken van de woning stuitte de politie op 46 kilo hennep, verpakt en verstopt op verschillende plekken in het huis. Onderzoek wees uit dat de hennep van van Marcin K. en Zibgniew K. was en dat zij bedrijfsmatig hennep teelden.

Boobytrap

Naast de hennep trof de politie een pakketje aan dat op een boobytrap leek. De woning en de omliggende woningen werden ontruimd. Later bleek dit loos alarm.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.