Bussumer slaat ei kapot op hoofd conductrice [video]

Henk Runhaar
Bussum

Een achttienjarige Bussumer is donderdag aangehouden omdat hij een rauw ei kapot had geslagen op het hoofd van een conductrice. De vrouw deed aangifte van mishandeling.

Het ’ei-incident’, zoals de politie het noemt, vond dinsdagmiddag om tien over vijf plaats op een perron van station Bussum-Zuid. De conductrice stond er naast ’haar’ trein. De Bussumer kwam naar haar toe en vroeg om informatie. Ze stond hem te woord, waarop de jongen ineens een ei kapot sloeg op haar achterhoofd en wegliep.

De geschrokken en besmeurde conductrice belde direct de politie. Een getuige herkende de man en kon de agenten van informatie voorzien, waarna de politie een onderzoek instelde. Donderdag kwam de verdachte zich zelf melden op het politiebureau. ,,Maar we waren al bezig met de voorbereiding van zijn arrestatie, omdat we inmiddels wisten om wie het ging’’, zegt een woordvoerster.

De Bussumer werd aangehouden en verhoord. Hij heeft een dagvaarding gekregen en zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij een rechter. Pas dan wordt duidelijk wat de jongen bezielde. Volgens de politie was hij helemaal alleen toen hij zijn bizarre actie uitvoerde. Waarschijnlijk kan er dus een streep door het scenario van een weddenschap. ,,Maar we weten niet of er anderen op de uitkijk stonden of zo.’’

De politie heeft geen indicatie dat de Bussumer niet helemaal goed bij zijn hoofd is, aldus de woordvoerster.

Uit een filmpje op Youtube blijkt dat het gaat om een ’prank’ oftewel een ’grap’ van de Bussumer, die ook actief is als vlogger. Hij noemt het in zijn filmpje de ’wraak van alle zwartrijders’. Het ’ei-incident’ werd van bovenaf gefilmd door een handlanger.

(App-gebruikers zien de video hier)

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.