Vier jaar cel voor racende Porsche-rijder Loosdrecht

Vier jaar cel voor racende Porsche-rijder Loosdrecht
Het bermmonument op de plek waar de Porsche 911 zich in het Toyotaatje van Fleur Balkestein boorde.
© Archieffoto Studio Kastermans
Loosdrecht

Loosdrechter Walter van W. moet vier jaar de cel in voor het doodrijden van Hilversumse Fleur Balkestein (19).

Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bekend gemaakt. Medeverdachte zoon Casper van W. krijgt honderd uur werkstraf. Walter mag vijf jaar geen auto besturen, zijn zoon een jaar lang niet. Tegen Walter was vijf jaar cel geëist, tegen Casper drie jaar. Walter gaat in beroep.

De ouders, zus en vrienden van Fleur reageren opgelucht op het vonnis. De officier van justitie is ’wel tevreden’. Hij verwacht dat Walter van W. in hoger beroep zal gaan. Over het vonnis van Casper gaat de officier zich zelf nog buigen. ,,Wij hadden natuurlijk een andere lijn. Maar we wisten van tevoren dat het in zijn geval lastiger zou zijn.’’

De rechtbank neemt het Walter van W. (54) zeer kwalijk dat hij ’tegen de klippen op’ blijft ontkennen dat hij extreem hard reed. Dat werkt strafverzwarend, zegt de voorzitter van de rechtbank.

Vast staat volgens de rechters dat Walter wel degelijk wist dat hij extra shotjes gin in zijn drankjes kreeg. Op het moment van de aanrijding op de Nieuw-Loosdrechtsedijk had hij twee keer te veel op. Hij werd bovendien al vijf keer eerder betrapt met drank op achter het stuur, ook dat weegt de rechtbank mee.

Volgens de rechtbank kan Casper alleen zeer gevaarlijk rijgedrag worden aangerekend, maar niet het overlijden van Fleur. Ook is in het geval van de zoon niet aangetoond dat hij had gedronken, constateren de rechters. De rechtbank wijst erop dat de werkstraf die wordt opgelegd een relatief zware straf is.

Walter en Casper van W. waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.