ASWH verovert Supercup ten koste van Spakenburg

Nick Tol probeert zijn tegenstander van ASWH achter zich te laten. Foto Studio Kastermans

Nick Tol probeert zijn tegenstander van ASWH achter zich te laten. Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Spakenburg

Hoofdklasser ASWH blijkt gespecialiseerd in het verpesten van Spakenburgse feestjes. Nadat de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht eind vorig seizoen de beker al voor de neus van IJsselmeervogels wegkaapte, maakte het team zaterdag in de strijd om de Supercup korte metten met landskampioen Spakenburg: 1-4.

Dat het 'maar' de Supercup was die Spakenburg in eigen huis niet wist te pakken, daar wilde trainer Jochem Twisker niets van weten. ,,Deze prijs hadden we nog niet en ik had die echt heel graag willen pakken. Een gemiste kans, heel vervelend.''

ASWH had blijkbaar goed naar Oranje gekeken op het WK voetbal, want de bezoekers speelden een zelfde spel. Met een verdedigend blok liet de ploeg de 'blauwen' komen, om af en toe plotseling keihard toe te slaan.

Spakenburg had een overwicht en creëerde wat kansjes, maar ASWH kwam in de 42ste minuut op prachtige wijze op voorsprong. De snelle Gilmaro van de Werp ging richting achterlijn en gaf een perfecte voorzet op aanvoerder Mike van Dommelen die afrondde.

Na rust hoopte de thuisploeg met een dubbele wissel (nieuwkomers Joël Tillema en Peter de Lange kwamen erin voor Edwin Dekkers en Maurice van der Wilt) de gelijkmaker te forceren. Dat lukte: ASWH-doelman Stef Doedée kreeg een schot van Mark de Loor niet onder controle en Kees Tol reageerde alert met de 1-1.

Een minuut later kreeg neef Nick Tol dé kans om Spakenburg op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging net naast. Daarna volgden tien ijzersterke minuten van de bekerwinnaar, met achtereenvolgens schitterende doelpunten van Jesper van den Bosch (een prachtig bekeken schot van afstand), Marco de Borst op aangeven met een hakbal van Van Dommelen en een solo met schaarbeweging van Josiemar van de Werp.

De 'blauwen' waren daarmee knock-out en na tien plichtmatige slotminuten kon ASWH een feestje vieren en de Supercup voor de tweede keer in de clubhistorie in ontvangst nemen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal