’Baarn laat met mast geld liggen’

Hans van Kekenh.van.keken@hollandmediacombinatie.nl
Baarn

De Baarnse oppositiepartij LTS trekt nogmaals aan de bel in de kwestie rond de grote reclamemast die al zo’n vier jaar langs de A1 bij sportpark Ter Eem zou komen.

De gemeente zou best eens tonnen aan inkomsten kunnen laten liggen, vermoedt de fractie. Nijhof zou in overleg zijn over de mast met het Baarnse bedrijf Van Wijnen en de grote landelijke exploitant Interbest, zo heeft de LTS begrepen na vragen begin dit jaar aan het college. De partij had zich geroerd omdat het woonwarenhuis van het college een paar jaar geleden toestemming had gekregen om voor 25.000 euro per jaar de grond voor de reclamezuil te huren. Dat geld zou dan naar het sportpark en kunstgras kunnen. Die hebben al vier jaar subsidie gekregen, maar daar stond al die tijd niets aan inkomsten van reclame tegenover, aldus fractie-assistent van de LTS Tino Schouten.

De gemeente gaf bij die eerdere beantwoording aan bezig te zijn met beleid rond dit soort masten, waarvan er verderop bij Amersfoort twee grote exemplaren staan. Ook die bij Baarn zou van het college best hoog mogen zijn, hoger dan waarvoor nu vergunning is verleend. Zomer dit jaar hoopt het college een concreet aanbod te hebben van de drie partijen.

Schouten van de LTS weet van een mast in IJsselstein die volgens hem per maand, en dan ook nog per kant 25 mille opbrengt. Dat zou betekenen dat Baarn de grond veel en veel te goedkoop verhuurt. Schouten stelt dat dat Baarn tonnen kan schelen. Hij wil weten of het contract vast staat, en wil desnoods vertrouwelijk op de hoogte gebracht worden van de afspraken.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.