’Deze zomer geen playfountain in Baarn’

Hans van Kekenh.van.keken@hollandmediacombinatie.nl
Baarn

Na twee feestelijke kinderrijke zomers lijkt de kans groot dat Baarn het komende zomer zonder de inmiddels vertrouwde Playfountain moet doen. Initiatiefneemster Mary Papo is te druk met andere zaken.

De speelfontein was zeker op zonovergoten dagen een ware publiekstrekker op de Brink. De vinding van het Baarnse bedrijf Iceworld bleek dé verrassing van Baarn, het speeltoestel dat onverwacht water omhoog spoot op verschillende plaatsen. Uit Baarn en omgeving kwamen (groot)ouders met hun kinderen om een uurtje te spelen. Ook de horeca vaarde wel bij de attractie.

Maar Papo vindt het na twee tropenjaren welletjes. ,,Het kostte me enorm veel tijd. Het was erg leuk, daar niet van, maar ik ben nu druk met andere zaken. Ik kan dat er niet ook nog eens bij hebben.”

De Baarnse is als secretaris en (tijdelijk) penningmeester van winkeliersvereniging coöperatie Centrum Baarn volop bezig met actviteiten organiseren en coördineren. ,,Dat is heel veel werk. Dus ik denk dat ik dit jaar oversla wat de fontein betreft”, verklaart ze. Ze zegt de indruk te hebben dat vanuit Baarn anderen niet het initiatief zullen nemen om te zorgen dat er dit jaar alsnog een fontein komt. ,,Op zich is het niet ingewikkeld qua vergunning, daarmee hebben we inmiddels ervaring opgedaan. Maar je moet ook zo’n veertig mille bij elkaar zien te krijgen.” Ze sluit niet uit dat er voor 2017 wel weer een initiatief komt voor een fontein op de Brink.

Dat er geen fontein komt wordt wat Papo betreft ruimschoots gecompenseerd door de activiteiten die Centrum Baarn in petto heeft voor dit kalenderjaar. Vorige week maakte de coöperatie bekend elke maand een evenement te hebben. Zo is er eind deze maand een schrikkelweekend met tal van acties van winkeliers.

Samenwerking

Ook is Papo zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente. ,,We hebben een goed aanspreekpunt, de lijntjes zijn kort. De samenwerking is nu veel beter.”

Afgelopen jaren werd menig maal geklaagd over de stroperigheid en het veel te lang duren van aanvragen, maar dat is met de nieuwe opzet volgens de Baarnse nu verleden tijd. ,,We hebben met de gemeente nieuwe procedures afgesproken, als er wat georganiseerd moet worden kan dat via Centrum Baarn. Ook voor iets als het All Together Festival geldt dat nu. We coördineren ook de evenementen in Baarn, zodat er niet op één dag op twee plaatsen wat te doen is en andere dagen niets.”Zo krijg je een mooie jaaragenda.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.