Rechtszaak fatale klappen Eemnes begonnen

De Mercedes van Boers, of in elk geval een exemplaar dat erop lijkt, staat klaar voor de reconstructie in Eemnes.

De Mercedes van Boers, of in elk geval een exemplaar dat erop lijkt, staat klaar voor de reconstructie in Eemnes.© archieffoto Caspar Huurdeman

Henk Runhaar
Eemnes

De rechtbank in Den Haag is maandag begonnen met de behandeling van de volgens justitie in scène gezette, dodelijke ripdeal bij hotel De Witte Bergen langs de A1 in Eemnes. Voor de zaak is drie dagen uitgetrokken.

In augustus 2015 kreeg transportondernemer Gerrit Boers (57) uit Honselersdijk ’s avonds laat in Eemnes klappen. Hij lag weken in coma in het ziekenhuis en overleed uiteindelijk.

Volgens justitie was het een opzetje, Boers zou zogenaamd worden beroofd van de partij hasj die hij naar Noorwegen zou smokkelen. Hij liet tegenover zijn dochter zelfs doorschemeren dat hij binnenkort wel eens een tijdje in het ziekenhuis zou kunnen liggen. De opbrengst drugs zouden hij, zijn zoon (28) en Hilversumse vrachtwagenchauffeur Jimmy K. (36) zelf opstrijken.

Boers zou bewust te hard zijn geslagen. Volgens het NFI werd hij zeker vier keer met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geraakt. Hamvraag is nog altijd wie daarvoor verantwoordelijk is, zijn zoon uit Den Haag of de Hilversummer. Beiden ontkenden tot nog toe. De vader van de verdachte uit Hilversum werd in de jaren negentig veroordeeld voor op drugssmokkel naar Scandinavië. Hij reed onder meer voor ’drugsbaron’ Charles Zwolsman.

Om uitsluitsel te krijgen over wie Boers sloeg, hield het openbaar ministerie vorig jaar juni een reconstructie gehouden bij De Witte Bergen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.