Autodief belandt in de sloot

Redacteur Hilversum
Eemnes

Update: Woensdagochtend om 7.30 uur trof een loonwerker op een Audi A5 aan in de sloot langs de Cors Rijkseweg in de Noord Polder van Eemnes. De politie constateerde al gauw dat het om een gestolen voertuig ging. Op de achterbank lag o.a. een laptop en inbrekersgereedschap.

De auto bleek betrokken bij een inbraak in een bedrijfspand in Ede. Rond 02.45 uur kreeg de politie de melding dat personen zich verdacht gedroegen bij een bedrijfspand aan de Bonnetstraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vogel gevlogen.

Niet veel later werd de auto gesignaleerd op de A12, waarna een achtervolging richting het westen volgde. Onder Eemnes raakte de politie de vluchtauto uit het oog.

Vermoedelijk is de auto verdwaald in de polder bij Eemnes. De Cors Rijkseweg heeft ver in het afgesloten vogelreservaat een slaperdijk, die de auto met zeer hoge snelheid heeft gepasseerd. Achter de dijk maakt de weg een knikje, wat de bestuurder over het hoofd heeft gezien. De auto is rechtdoor gereden en is zelfs meterslang los geweest van de grond, om aan de overzijde van de sloot weer neer te komen. Vijftig meter van de slaperdijk is de gestolen auto tot stilstand gekomen.

Tegen de tijd dat de auto gevonden werd waren de inzittenden verdwenen. In de auto werd de vermoedelijke buit van de inbraak in Ede aangetroffen. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de identiteit van de inzittenden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.