SDO haalt uit bij De Bataven

Robert Berkeley
Gendt

,,We moeten niet overmoedig worden, maar als we volgende week weer een goed resultaat neerzetten lanceren we onszelf’’, jubelde SDO-trainer Ivar van Dinteren na de ruime zege in Gendt op De Bataven (1-4).

Het was in het eerste kwartier een gelijkopgaand duel, tot Mike van ’t Land op schitterende wijze de score opende. Hij kegelde een bal uit de rebound in de kruising en uit- en thuispubliek waren het erover eens dat dit een ’wereldgoal’ was. Veirano Slager maakte er voor rust 0-2 van.

In de tweede helft deden de Bussumers waar ze de afgelopen seizoenen ook al om bekend stonden: weinig weggeven en loeren op uitbraken. Dat lukte uitstekend en via Kick van Aelst en Maikel van Latum (een mooie stift) werd het zelfs een marge van vier treffers.

In de laatste tien minuten zakte bij SDO de concentratie en kon De Bataven nog een doelpunt meepikken, dankzij SDO’er Micha Fokker die de bal in eigen doel werkte. ,,Daar baalde ik wel een beetje van, we verzuimden de wedstrijd te ’killen’ en hadden zelf nog een paar goals kunnen scoren. Maar dat was ook het enige minpuntje’’, aldus Van Dinteren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal