’Genieten van ons droomhuis met zwembad’

1 / 2
Annemarie de Jong
Hilversum

Uitvoerder Reinoud de Lange van Selekt Huis kijkt naar zijn telefoon. Hij krijgt een sms binnen van de eigenaar van de afbouwvilla op Anna’s Hoeve. ,,Of we ijs willen?’’, roept hij naar zijn bouwmaatjes.

In no time staat Hilversummer Marcel Verweij (36) voor de deur. Of beter: het gat van de deur. Met Cornetto’s. ,,Kijk, dat zijn de betere opdrachtgevers’’, grijnst bouwvakker Erik Schopping.

Afgelopen week trakteerde Verweij op driehonderd bitterballen. Zijn ’prefab-villa’ bereikte als eerste huis op Anna’s Hoeve het hoogste punt. In acht weken neergezet. En dat moest gevierd worden. Als bewijs wappert de vlag op het dak. ,,Pannenbier is er vanuit veiligheidsoverwegingen niet meer bij. Een colaatje dus’’, zegt uitvoerder De Lange.

Binnenkort krijgt Marcel Verweij de sleutel van de cascowoning. Dan begint voor hem het grote werk. Badkamer, keuken, vloeren, alles doet loodgieter Verweij zelf. Op 1 juli wil hij er wonen. Samen met zijn vrouw en twee dochters. ,,Dit is ons droomhuis. Ik zie mezelf hier al helemaal zitten met een glaasje champagne bij de open haard. Of buiten op de veranda, met uitzicht op het zwembad.’’

Wonen in een stoffige Sahara is geen probleem voor de Hilversummer. ,,Daar houd je rekening mee. Ik leg tijdelijk laminaat neer. Swiffer erover, klaar. En later een mooie gietvloer. Lijkt me geweldig om hier als eerste te wonen. Stel je voor. Die stilte als het bouwvak is. Niemand om je heen.’’

Op het uitgestrekte maanlandschap verrijzen 340 tot 650 woningen. ,,Vroeger zou er een dichtgetimmerd plan klaar liggen waarin precies staat hoeveel woningen, welk type, waar komen te staan. Maar toen kwam de crisis. Bij Anna’s Hoeve kijken we telkens wat de woningbouwmarkt aan kan’’, zegt Sasja Schermer van de gemeente Hilversum. Particulieren kopen bouwgrond (550 euro per vierkante meter) en laten zelf een huis bouwen. Uiterlijk in 2020 is het project - met een derde sociale woningbouw - klaar.

,,We willen hier al sinds 2003 wonen. Het kwam maar niet van de grond. Uiteindelijk hebben we toch ons huis verkocht. Dan gaan we wel in Almere-Hout wonen. En toen kwam dit, toch nog’’, zegt Verweij. Trots showt hij zijn huis aan de kant van de Anthony Fokkerweg, met garage.

Wijzend: ,,Hier komt de grote slaapkamer voor de jongste dochter. De andere dochter wil op zolder slapen.’’ Morgen komt hij weer met ijs. ,,Je moet die mannen een beetje kietelen, hè.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.