Grantchester

Casper van den Broek

Topactrice Helen Mirren verzuchtte laatst ’bevrijd ons vrouwen van sexy.’ Ze was tijdens het tv-interview wat bozig geworden door de opmerking van de jonge vragenstelster.

Die vond dat Mirren er voor haar leeftijd nog zo sexy uitzag.

Dat ’bevrijd ons van sexy’ geldt overigens ook voor sommige mannen. Vanavond begint de tweede aflevering van Grantchester, de populaire detective over de dominee Sidney Chambers. In zijn kleine dorp weet hij menige moord op te lossen. Vooral veel vrouwen vallen voor het uiterlijk van hoofdrolspeler James Norton. Een echte ’hunk’, en dus geknipt om de nieuwe James Bond te worden.

Nou ben ik een echte fan van James Bond, ik heb sinds mijn kinderjaren alle films gezien, maar ik vind de karakters nogal tweedimensionaal. De enige die na zijn 007-tijd kon ontsnappen aan dit beperkende imago was de eerste Bond, de Schotse acteur Sean Connery.

Als fanatieke kijker van BBC-series weet ik wat voor bijzondere karakterrollen James Norton recentelijk heeft gespeeld. Niet alleen in ’Oorlog en vrede’, maar vooral in de bekroonde detective ’Happy Valley’. In die laatste serie speelt hij met glans een psychopathische moordenaar en verkrachter. Wat zou het jammer zijn als deze acteur veroordeeld wordt tot vlakke Hollywoodfilms. Kortom, bevrijd James Norton van sexy.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.