Melding explosief Gemeentelijk Gymnasium Hilversum blijkt vals

1 / 2
Milo Lambers
Hilversum

Het Gemeentelijk Gymnasium aan de Vaartweg in Hilversum is dinsdag kort ontruimd geweest vanwege de melding van een mogelijk explosief. Het ging om een valse melding

Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Leerlingen werden naar buiten gestuurd. De politie heeft onderzoek in de school gedaan, maar vond hier niets.

De leerlingen zijn inmiddels weer terug in de school. Volgens rector Sjoerd van de Berg kwam er rond half twee een anoniem telefoontje bij het gymnasium binnen met de mededeling dat er een bom in de school lag. ,,We hebben de politie ingeschakeld en de school direct ontruimd volgens protocol. Dat ging allemaal heel soepel. Een deel van de leerlingen was al beneden omdat het nog net middagpauze was."

Volgens de schoolleider was er zo kort na de bomaanslagen in Brussel  geen angst of paniek onder de leerlingen. ,,Zo breed wil ik het helemaal niet trekken."

Tweedeklassers Mee, Jet, Julie, Melle, Roos en Daan staan rond twee uur met ruim honderd andere leerlingen in het plantsoen aan de Boomberglaan te wachten op nieuws over de ontruiming. Jassen en schooltassen liggen nog in het gebouw. Maar hun mobieltje hebben ze n de broekzak. Officieel weten ze nog helemaal niet wat er gebeurd is. ,,Maar via social media weten we dat er een bommelding is", zegt een leerling opgewonden.

Als vijf minuten later het sein veilig komt wandelen ze via de Bergweg weer terug naar school. Leerling Thomas Vermee uit de vijfde komt net aan op de fiets. Hij was vrij en hoeft nu pas naar school. ,,Ja balen dat de lessen weer beginnen. Ik heb net pech", lacht hij.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.