Megacontract Crailo nog onzeker

Het huidige oefencentrum Crailo. foto brandweer Gooi en Vechtstreek

Henk Runhaar
Hilversum

Het megacontract van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) voor het nieuwe oefencentrum Crailo in het Gooi is nog niet binnen. Maar er is ook nog niets verloren, benadrukt plaatsvervangend commandant en directeur bedrijfsvoering Dick van Baarle van de brandweer Gooi en Vechtstreek.

Even was het dinsdag schrikken geblazen voor de nauw bij Crailo en de brandweer betrokken burgemeesters Pieter Broertjes en Fons Hertog. De VRU heeft namelijk besloten voorlopig te gaan oefenen op Airport Weeze in Duitsland en dus niet op Crailo.

Maar het gaat om een contract voor dit jaar met een optie voor volgend jaar, weet Van Baarle. ,,Ter overbrugging, zolang Crailo nog niet helemaal klaar is. Voor het langjarige contract (tien jaar, red.) is Crailo nog volop in de race. Mochten we ook daarvoor afvallen, dan gaat er een streep door de plannen. Het VRU-contract blijft een knock-out criterium.’’

Utrecht gaat zo’n acht ton per jaar betalen voor het oefenen op Crailo. Het is daarmee een van de belangrijkste financiële pijlers onder het nieuwe oefencentrum. Critici vinden dat de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek onnodige risico's neemt met de exploitatie van het oefencentrum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.