Parkeergeld Hilversum omlaag

Redacteur Hilversum
hilversum

De Hilversumse collegepartij VVD klopt zich uitgebreid op de borst vanwege de daling van de parkeertarieven in het centrum van Hilversum volgend jaar.

Parkeren op ’maaiveld’, dus niet in de parkeergarages, kost in 2014 door toedoen van de liberalen nog ’maar’ 2,90 euro per uur (is 3,40 euro) en is op de in te voeren zes extra koopzondagen zelfs gratis.

De VVD kondigde eerder dit jaar al aan iets te willen doen aan de volgens deze partij doorgeschoten Hilversumse parkeertarieven. Hilversum maakt namelijk structureel een ton winst op parkeren en gaat nog eens ruim een halve ton extra cashen als er meer koopzondagen komen.

Dat geld moet terug naar de mensen die in het centrum van Hilversum betalen om hun auto te stallen, vindt de partij.

,,We vonden dat een eenmalige verhoging van de parkeertarieven in 2012 nodig was om de gemeentebegroting op orde te brengen. Maar we hebben altijd gezegd dat parkeren geen melkkoe van de gemeente mag worden’’, laten VVD’ers Arno Scheepers en Frits Vogel weten.

Het duo constateert dat verantwoordelijk wethouder Erik Boog (D66) zich kan vinden in de VVD-voorstellen. Formeel kan de vlag nog niet uit, want de gemeenteraad moet de begroting nog goedkeuren. Daarover wordt woensdagavond vergaderd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.