Verkeersregelaars in het zweet bij Oud Valkeveen

Al in de Naarderstraat stonden rijen auto’s.© Foto Valentijn Bartels

Valentijn Bartels
Naarden

,,Wat een bloedhitte’’, zucht een verkeersregelaar terwijl hij weer een automobilist vertelt dat alle parkeerplaatsen van speelpark Oud Valkeveen vol zijn.

Want de verkeerschaos is weer compleet bij het Naarder speelpark, ondanks de getroffen maatregelen en de verkeersregelaars die zich in het zweet werken. En dat al voor de middag begint. ,,Ik vermaak me hier wel, al dagen’’, lacht een goedmoedige in het geel gestoken regelaar.

Dat geldt niet voor de ouders die luid toeterend, met even ongeduldige als verwachtingsvolle kinderen achterin, de villawijk waar het speelpark ligt bereiken. In de Naarderstraat, ruim twintig minuten lopen voor het park, vormen auto’s al rijen aan het eind van de ochtend. Hoopvolle kinderhoofden steken uit het raam om te kijken of de attracties al te zien zijn. Een auto met knipperlichten rijdt af en aan om een parkeerchaos te voorkomen. ,,Alle parkeerplaatsen staat al vol, zelfs het nieuwe veld achter de begraafplaats’’, meldt een zwetende parkeerwacht terwijl auto’s de Valkeveenselaan op willen draaien. Hij heeft gelijk. Sommige parkbezoekers keren braaf hun auto om in een aangrenzende woonwijk te parkeren. De wandeltocht levert de nodige problemen op. ,,Wat een vreselijk lange wandeling’’, roept een vrouw tegen haar kinderen die het roerend met haar eens zijn. Verderop probeert een echtpaar juist hun kroost aan te moedigen. ,,Niet piepen, we moeten ook nog terug als we weer naar huis gaan.’’

Niet alle automobilisten nemen de voorzorgsmaatregelen ter harte. ,,Ik ben gewoon doorgereden, scheelt een half uur lopen’’, lacht een vrouw met twee kinderen brutaal. Een bord met een waarschuwing voor sleepsancties neemt zij op de koop toe, net als een echtpaar met drie kinderen verderop. ,,Als ze willen slepen, zijn ze tot morgenochtend bezig, dat geloof ik nooit.’’ Parkeerwachters bij de ingang van het park spreken de hoop uit dat bezoekers in wijken verderop parkeren. Zelfs het veld met 150 kersverse parkeerplaatsen staat stijf vol. Net als de berm van het zandpad naar dat veld. Parkeerwachters doen hun uiterste best om auto’s strak tegen de berm te laten parkeren om de weg vrij te houden voor hulpdiensten. Maar zelfs extra parkeerplaatsen bieden voorlopig nog geen uitkomst.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.