’We gaan nog één keer knallen met Kurk’

Kelly van Hal
Hilversum

Geen spoortje zenuwen bij horecadier Kees Verhoeff (45) uit Hilversum, wel groot enthousiasme. Na twintig jaar heeft hij Herbergh de Lamme Goedtsack omgedoopt in Gastrobar Kurk. ,,Ik heb er zin in’’, zegt hij met grote grijns en glinsterogen.

Wekenlang waren de ramen van het restaurant op de hoek van de Kampstraat in het Hilversumse centrum afgeplakt. ,,Je wilt niet weten hoeveel mensen even om het hoekje kwamen kijken. ’Wat is er aan de hand? De Lamme failliet?’ ’Nee joh’, riep ik dan, ’we zijn aan het verbouwen, laat je maar verrassen!’’’

Vrijdagmiddag is de heropening. Na twintig jaar is het bord met De Lamme Goedtsack van de gevel. ,,Dat was wel een slikmomentje. Dat bord bewaar ik. De Lamme was ons kindje. Daar is het exact twintig jaar geleden allemaal begonnen. Om dat jubileum te vieren hadden we nog één keer alle toppers van de afgelopen twintig jaar op de kaart gezet. Ja weet je, zo’n zaak zit als een jas. Maar in de horeca moet je blijven vernieuwen, innoveren. De gast verandert. De Lamme bleef een beetje steken. Het roer moest om. Een Gooise facelift. Maar het warme en Bourgondische blijft.’’ Inmiddels is het horeca-imperium van Verhoeff en echtgenote Jannemieke uitgegroeid tot vier zaken: Wijnbar Vintage, Puur Smaeck, Muziekcafé Elling bij het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan en vanaf nu dus Kurk. ,,Goeie naam, hè! Kort en krachtig. We gaan nog één keer knallen met Kurk.’’ Het concept is simpel: alles kan. Een kaart met mooie gerechtjes uit de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken in categorieën van 2,50 tot 15,00 euro. ,,Kom gezellig binnen en eet en drink waar je zin in hebt. Alleen een wijntje met hapje? Ook prima. Het gaat om beleving.’’

Klanten mogen zelfs tegen betaling van kurkgeld - een tegemoetkoming in kosten van bediening en gebruik en afwas van glaswerk - eigen wijn van huis meebrengen. ,,Als iemand hier zijn kostbare fles Pétrus aan vrienden wil schenken, mag dat. ’Bring your own’ is heel normaal in Amerika en Australië.’’ Echtgenote Jannemieke Verhoeff stormt binnen. ,,Kees, ik móet even storen. Kijk eens…’’ Op tafel valt een prachtige kaart met gelukwensen voor de nieuwe zaak. ,,Van vaste klanten van de Lamme Goedtsack. Zó hartverwarmend.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.