Huizen-heren willen naar promotieklasse

Huizen speelde vorig seizoen nog de derby’s tegen Gooische, maar treft komend seizoen geen regionale opponent.© STUDIO KASTERMANS/

Stijn Keuris
Huizen

De hockeyers van Huizen doen een gooi naar directe promotie. Het team staat wederom onder leiding van Wouter van der Kloet, die met een nieuwe selectie aan de slag kan.

De ervaren spelers Pim Hibbeln en Mark Noë namen afscheid, maar Huizen kreeg er acht spelers voor terug. Waaronder Max Thönissen, die in de eerste klasse bij Fletiomare goed was voor rond de dertig goals per seizoen. Ook spits Ruben Knopperts, overgekomen van Ede, wist het doel altijd goed te vinden. Huizen ziet ook de door de club zelf opgeleide Benjamin van der Vooren terugkeren.

Vorig jaar speelde hij in de A1 van Laren, waar hij ook even met het eerste meetrainde. „Ik ben toentertijd vertrokken omdat ik een niveau hoger wilde spelen, maar eigenlijk is het verschil helemaal niet groot”, zegt de achttienjarige middenvelder, die veel verwacht van het seizoen. „We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en we gaan zeker voor een plaats bij de beste vijf. Vorig jaar haalde Huizen dat ook, maar toen betekende een plaats in de subtop net niets. Met de komst van de promotieklasse hebben we echt wat om voor te spelen. Of er misschien nog meer in zit? Dat durf ik nu nog niet te zeggen. Maar de dames van Huizen hebben vorig jaar laten zien dat het kan.”

Vorig jaar speelde Huizen nog de derby tegen Gooische, maar die club is met Laren in poule B geplaatst. „Heel teleurstellend”, vindt Van der Vooren. „Ik had natuurlijk dit seizoen graag tegen Laren gespeeld.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal