Onrust laait op bij Hilverzorg

hilversum

Onrust laait weer op bij Hilverzorg. Aanleiding is het afstoten van de facilitaire afdelingen, waarmee zo'n honderd fulltime arbeidsplaatsen zijn gemoeid. Het helpt niet dat de raad van bestuur bij de operatie een negatief advies van de ondernemingsraad negeert.

Volgens de or is behoud van de huishoudelijke dienst in het belang van de ongeveer zevenhonderd bewoners van de zeven tehuizen die onder Hilverzorg vallen. ,,Zij zijn gewend aan de vaste schoonmakers en een vertrouwde manier van werken'', zegt or-voorzitter Bea Meijer. ,,Dat mag best iets meer kosten.''

De raad van bestuur wijst erop dat het om meer gaat dan een beetje extra geld. ,,Het scheelt vijf, zes ton per jaar als we het schoonmaken uitbesteden'', zegt topman Bernard Arnold. Dat de or wordt overruled, zit Meijer niet lekker. De ondernemingsraad beraadt zich op mogelijke stappen.

Overigens adviseerde de or positief over het afstoten van drie andere facilitaire afdelingen bij de zorgkolos. Het gaat om de afdelingen was en linnen, de technische dienst en restauratie (onder andere de keukens). Betrokken medewerkers zijn donderdag en vrijdag geïnformeerd.

Personeel slaat alarm. ,,Gevolg van het in de wind slaan van het or-advies: leegloop, slechte sfeer, geen niveau meer op de werkvloer en ontslagen.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.