’Verwacht een nieuwe Rex na verbouwing’

1 / 3
Annemarie de Jong
Hilversum

Het stof van de grote verbouwing van restaurant Meddens is maar net uit zijn kleding geklopt, of de volgende klus staat al voor zijn deur. Eigenaar Marco van Velthooven gaat restaurant Rex op de Groest totaal vernieuwen. „We trekken de hele tent leeg.”

Hij glundert: „We gaan de boel compleet omgooien. Verwacht een heel nieuwe Rex.” Tien jaar geleden liet de ondernemer Rex - in 1913 gebouwd als theaterbioscoop, later werd het een gokhal - inrichten door de beroemde interieurdesigner Eric Kuster. „Helemaal shiny, was geweldig.” Daar stoof zoveel publiek op af dat het ten koste ging van zijn andere restaurant Musk op de Groest. „Het trok Musk leeg.”

Hoewel gasten in Rex nog steeds zeggen, ’Wow mooie tent’, gaat het interieur er rigoureus uit. „Alles was perfect afgewerkt, mooie materialen, maar de wereld is veranderd. Ik doe dit niet omdat ik de stoeltjes zat ben, maar omdat ik de nieuwe standaard wil neerzetten. Dat klinkt arrogant en zo bedoel ik het echt niet, maar ik voel dat er wat moet gebeuren. Ik kijk met andere ogen en zie waar we kunnen winnen.”

Gerechtjes

Ook de menukaart wordt vernieuwd. „Een nieuw dinerconcept. Lunch en borrel gaan als een dolle. Dat zie je: het terras zit vol, maar ik wil het restaurant ’s avonds een boost geven. Nu zijn we heel erg van het grillen en vlees. We houden drie vleeshoofdgerechten en stappen verder over op kleine gerechtjes van 7, 8, 9 euro, die gasten lekker delen. Echt streetfood, sharing, vega, dim sum, gado gado. Super toegankelijk. Én een vitrine vol verse taarten.”

Van 3 tot en met 24 september gaat de tent dicht. „Dat is kort. Ook in de weekeinden knallen we door.” Bovengelegen danceclub Rex bij Night is via de aparte ingang gewoon open tijdens de verbouwing.

Hij is totaal niet bang dat Rex ’nieuwe stijl’ zijn opvallend ingerichte nieuwe Meddens aan de Kerkbrink kannibaliseert. „Meddens trekt een ander publiek. Veel dertigers en ouder. Rex is stoer en tof en ’s avonds echt een plek om lekker te shinen. Borrelen en cocktails tot twee uur ’s nachts en dan naar de club boven.”

Bar blikvanger

Het interieur - ontworpen door Le Ban - krijgt invloeden van art deco, een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939. De stijl wordt gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen. Hij pakt zijn telefoon erbij met sfeerbeelden. „Om je een idee te geven. Veel groen, zwart, oudroze en bruin. Hoge en lage tafels. Je kijkt niet meer in een pijpenla. Een U-vormige bar, met organisch bewegend licht, dat wordt de blikvanger.”

De dj in de weekeinden blijft. „We gaan van disco en house naar meer melodieuze muziek uit de nineties en zero’s. Hiphop en R&B van Fugees, Lauren Hill en De La Soul.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.