'Ex-buurman bedreigde Linda de Mol'

Aanhouding in afpersingszaak John en Linda de Mol

Marjolein Vos
Huizen

De 70-jarige man uit Zeist die donderdag bekende dat hij de tv-familie De Mol een jaar lang heeft bedreigd, is volgens De Telegraaf een ex-buurtgenoot van Linda de Mol. Hij zou jaren bij haar om de hoek hebben gewoond, in Crailo, een buurtschap van de gemeente Huizen. Politiewoordvoerder Bernard Jens wil dit niet bevestigen.

De man is afgelopen woensdag opgepakt. Volgens De Telegraaf stond de Zeister in de buurt bekend als ’de drogist van de rijken’. Hij zou eigenaar zijn geweest van verschillende drogisterijen, waaronder Guillaumette in Laren. De winkel bestaat niet meer. In het pand aan de Brink zit nu kledingzaak Claudia Sträter. Ook zou hij eigenaar zijn geweest van de voormalige parfumerie Guillaumette aan de Huizerweg in Bussum.

De villawijk Crailo ligt er troosteloos bij, zondagmiddag. Op straat is het uitgestorven. Het is waterkoud en grijs buiten. Een enkeling moet er wel even uit met de hond. Overduidelijk met tegenzin. Ingaan op de kwestie ’De Mol’ is al helemaal niet één van de prioriteiten.

,,Ik zou niet weten over wie het gaat’’, luidt het commentaar op de recente ontwikkelingen. Diep weggedoken in een dikke winterjas, en verscholen achter een paraplu beent een dame snel weg. ,,Meekomen’’, commandeert ze haar hondje, die nog wat snuffelt in berg natte bladeren. ,,Geen idee’’, antwoordt de directe buurvrouw van Linda de Mol op de vraag of ze weet wie de man uit Zeist is. Meer vragen zijn overduidelijk niet gewenst. Ze sluit snel het luikje in de deur.

Hans Slim, de auteur van het boek Typisch Goois, en ’de achterbuurman’ van Linda de Mol, is opgelucht dat nu eindelijk iemand heeft bekend in de zaak: ,,Ik ben zelf ook bedreigd. Ik moest afzien van publicatie van mijn boek. Ik heb daar lang met de recherche over gepraat. Men heeft vastgesteld dat deze brief niets met de zaak De Mol te maken had. Intussen werd ik er wel van beschuldigd dat ik het had verzonnen, als publiciteitsstunt. Ik zou zelfs achter de bedreigingen van De Mol hebben gezeten. Daar heb ik veel last van gehad.’’ Slim heeft geen idee wie de ex-buurtgenoot achter de bedreigingen is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.