Overschrijvingen: Gras buren blijft groener

Roy van den Brink, die hier een kopduel verliest, besloot Altius trouw te blijven. Tegenstander in deze wedstrijd Loosdrecht ziet veel spelers vertrekken naar andere Gooise clubs.© Archieffoto Studio Kastermans

HIL 08-10 HILVERSUM, SPORTREDACTIE ALEX VAN VOGELPOEL.© KASTERMANS STUDIO

1 / 2
Alex van Vogelpoel
Hilversum

Het gras blijft groener bij de buren; ook dit jaar zijn het aantal overschrijvingen weer amper bij te benen.

Slechts bij twee clubs is er geen enkele mutatie te melden. Laren’99 werd fluitend kampioen in de vierde klasse en gaat met een ongewijzigde selectie verder. Het zaterdagteam van FC Weesp, waarmee Laren’99 om de titel streed, gaat met exact dezelfde spelers proberen alsnog te promoveren.

Bij alle andere clubs waren er wel volop mutaties te melden. Druk was het bij Huizen, dat na de tweede degradatie op rij snel zaken moest doen om niet helemaal af te zakken. Dat is goed gelukt door veel oude bekenden terug te halen zoals Sebastiaan van Kammen, Brian Willemse en Zakaria el Biyar. Daarnaast komt van GVVV de ervaren Wouter Bonke en krijgt regionaal talent als Olivier Blaauw (BFC) een kans.

Het abrupte vertrek van trainer Ivar van Dinteren bij SDO heeft geen negatief effect gehad op de hoofdklasser en bekerkampioen. De Bussumers zijn sterk uit de overschrijvingsperiode gekomen.

De enige speler die besloot SDO af te zeggen was Roy van den Brink. Hij had een goed gesprek gehad met Van Dinteren en door de onzekerheid wie trainer wordt besloot hij bij Altius te blijven. Dat was niet de enige speler die last-minute besloot Altius niet te verlaten. Arno Calis zou naar Olympia’25 verkassen, maar na een goed gesprek gisterochtend belde hij Olympia af. In beide gevallen werd het niet doorgaan van de transfer schouderophalend ontvangen. Want uiteindelijk, net zoals 99 procent van alle overschrijvingen, hebben we het niet over spelers die het grote verschil zullen maken.

Uitzonderingen daarop zou het vertrek van Tjerk Posthuma kunnen zijn. De doelpuntenmachine gaat BFC verlaten om een poging te wagen bij AFC. Een zelfde soort verlies heeft TOV. De Baarnaars zien Ferhat Öztürk de overstap maken naar AH’78, net zoals Joffrey de Beer en Jeroen Hoogendoorn. De Beer had besloten om te stoppen, maar toen zijn oude club hem benaderde ging het toch weer kriebelen. Tim van Loon bewandelt de omgekeerde weg, van AH naar TOV. Daar zal hij het druk gaan krijgen, want op papier is de club er niet op vooruit gegaan.

Datzelfde kan gezegd worden voor Loosdrecht. De oranjehemden zijn deels slachtoffer van de dadendrang van ’t Gooi, terwijl er ook nog spelers naar Altius, Huizen, FC Hilversum en Victoria verkassen. Behalve de veertien vertrekkers moet Loosdrecht het voorlopig doen zonder Patrick Bonhof. De spits stopt vanwege studie, al hoopt trainer Roy Versluis dat Bonhof in de loop van het seizoen weer aansluit.

Positiever zijn de geluiden bij de meeste promovendi, want zoals altijd zijn die clubs in trek. Victoria ziet de selectie vooral worden uitgebreid. Datzelfde geldt op de zondag voor NVC, dat vlak voor het sluiten van de markt nog voor een verrassing zorgde. Ali Coban komt over van SO Soest, dat meer belangrijke krachten verloor zoals Tom Karst en Bart Kuijpers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal