Stem Monique van de Ven bij erotische expositie Singer Laren

Redacteur De Gooi- en Eemlander
larenblaricum

Actrice Monique van de Ven sprak dinsdag bij producer Jaap Eggermont in de Blaricumse Soundpush Studio de audiotour in van de komende tentoonstelling in Singer Laren: Érotique Rodin.

De stem van de actrice die schitterde in 'Turks Fruit' en uitgeroepen werd tot actrice van de vorige eeuw, vertelt het verhaal bij de 74 unieke erotische tekeningen, aquarellen en 20 beelden uit de verzameling van het Parijse Musée Rodin.

Een verhaal vooral over de verborgen kant van deze Franse meester die in de nadagen van zijn carrière, toen hij al lang en breed naam had gemaakt als beeldhouwer, het zich kon veroorloven dagelijks vrouwen naakt te laten poseren. Hij tekende en aquarelleerde ze met grote snelheid, hun bewegingen steeds volgend. Zijn potlood of penseel bleef onafgebroken in contact met het papier. 'Dessins instantanés', 'vluchtige tekeningen' noemde Rodin ze zelf. Hij maakte er vele, in inkt, gouache, waterverf, krijt en potlood. Op zeer intieme wijze getuigen deze schetsen en dromerige naakten die slechts zelden worden tentoongesteld, van Rodins verering van het menselijk lichaam in beweging. Met deze 'ongepolijste diamanten' was hij zijn tijd ver vooruit en oefende hij invloed uit op beroemde modernisten, onder wie Gustav Klimt en Egon Schiele.

Rodins ode aan de vrouw is van 12 september tot en met 13 januari 2013 in Singer Laren te zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.