Expositie Tijmen Moll op losse schroeven

Corrie en Tijmen Moll.© foto SAGV

Eddie de Paepe
Huizen

De geplande veiling van een groot aantal werken van kunstschilder Tijmen Moll op 19 november is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het Huizer Museum wilde als eerste de ’boven water gekomen’ collectie - vijftig schilderijen en vele tientallen schetsen en tekeningen van de Huizer kunstenaar - tonen. Voorafgaand aan de verkooptentoonstelling zou een taxatie- en een restauratiedag worden gehouden.

Dit alles staat op losse schroeven nu de betrokkenen nog steeds niet op één lijn zitten. Bij het project zijn betrokken: de particuliere eigenaar van de werken, de Hilversumse restaurateur Toon Wildeboer, het Huizer Museum en het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Op korte termijn en samen met alle belanghebbenden deze Tijmen Moll-expositie realiseren, is in het Huizer Museum nu niet haalbaar, meldt directeur Nienke de Wit. ,,Wij waren en zijn nog steeds erg enthousiast over de vondst van deze belangrijke Huizer kunstenaar en hopen dan ook, wellicht volgend jaar, ruimte te kunnen creëren om Tijmen Molls werken op passende wijze een podium te kunnen geven.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.