Misstap Spakenburg bij Jong Volendam

Jasper Wiss
Volendam

Spakenburg heeft in de titelrace van de derde divisie zaterdag een misstap begaan. De koploper verloor op bezoek bij Jong Volendam kansloos met 2-0.

In Volendam kwam Spakenburg er eigenlijk geen moment aan te pas. Vanaf de aftrap zaten de beloften er kort op en daar hadden de manschappen van coach John de Wolf moeite mee. „We voetbalden niet. We hebben alleen maar lange ballen naar voren gegeven”, zuchtte aanvaller Kees Tol na het matige optreden in zijn woonplaats. „Volendam was veel feller. Het was negentig minuten lang slecht van onze kant.”

De openingstreffer van Jong Volendam liet dan ook niet lang op zich wachten. Al na tien minuten was het raak door Jordy Hilterman. Het was even onduidelijk of de bal de doellijn was gepasseerd, maar scheidsrechter Schaper wees resoluut naar de middenstip. Het was geen wake-upcall voor Spakenburg, want het spel verbeterde niet.

De Wolf greep in de rust in, in de hoop het tij te kunnen laten keren. Kees Tol verving Bert Steltenpool, maar ook met Tol in het veld kon niet voorkomen worden dat Jong Volendam op 2-0 kwam dankzij Kaj Tejan. Met wat hulp van de Volendammers werd het zielloos spelende Spakenburg bijna nog in het zadel geholpen. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Tol, waarna de invaller een grote kans op de aansluitingstreffer kreeg. Het cadeautje werd niet benut. „Het was onze enige kans van de wedstrijd en dan ook nog door een fout van Volendam”, baalde Tol. „Dat zegt genoeg over de wedstrijd die we gespeeld hebben.”

Heel veel schade liep Spakenburg niet op in de strijd om het kampioenschap. Voor aanvang van de 29ste speelronde was Quick Boys de voornaamste concurrent, maar ook die ploeg verloor. DVS’33 won met 0-1 van de Katwijkers. De tweede plaats wordt nu bewoond door Scheveningen, dat thuis met 2-0 van Capelle won. Spakenburg heeft met nog vijf duels te gaan een voorsprong van zes punten. Tol: „Als we drie keer winnen, zijn we kampioen. Daar moeten we toe in staat zijn, van stress is weinig sprake.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal