Weinig gevolgen IJsselmeervogels en SDO bij exit van Achilles’29

Achilles’29.

Achilles’29.© Archief

Robert Berkeley
Hilversum

Als het failliet verklaarde Achilles’29 wordt teruggetrokken uit de competitie, heeft dat geen grote gevolgen voor IJsselmeervogels in de tweede divisie. Hetzelfde geldt voor SDO, dat bij Jong Achilles in de hoofdklasse A op zondag zit ingedeeld.

IJsselmeervogels speelde begin september op bezoek bij de geplaagde club in Groesbeek met 2-2 gelijk, en raakt dus een puntje kwijt als de KNVB besluit dat het elftal uit de competitie wordt genomen.

Dat staat nog niet vast, want de club overweegt in beroep te gaan tegen het faillissement. Dat betreft overigens de BV achter de club. De vereniging zelf is niet failliet.

Gezien de grote schulden en achterstand met betaling van spelers, die zouden willen vertrekken, lijkt de kans dat de topteams van Achilles het seizoen afmaken vooralsnog klein.

De ’rooien’ hebben de eerste seizoenshelft afgesloten op de achtste plaats en blijven daar staan als alle tegen Achilles behaalde punten komen te vervallen. De top-vier in de tweede divisie won van de Groesbekers en dus wordt het gat naar die ploegen iets kleiner voor Vogels.

Het Bussumse SDO speelde dit seizoen in de hoofdklasse nog niet tegen Jong Achilles’29, dus raakt geen punten kwijt.

Het elftal van Ivar van Dinteren staat ook halverwege de competitie op de achtste plaats en profiteert wel een klein beetje van een eventuele terugtrekking van Jong Achilles, dat onderaan staat.

Nummer zeven Alphense Boys staat één puntje boven SDO en won eerder dit seizoen met 4-2 van Jong Achilles. Vervalt die wedstrijd, dan stijgt SDO naar de zevende plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal