Ricky van den Bergh ontslagen bij Spakenburg

sportredactie Gooi- en Eemlander
spakenburg

De in degradatienood verkerende topklasser Spakenburg heeft maandag Ricky van den Bergh op staande voet ontslagen. Van den Bergh ontbrak zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Excelsior'31, die door Spakenburg werd verloren. Hij had zich ziekgemeld, maar bleek in Newcastle te zitten.

Van den Bergh werd maandag ontboden op het kantoor van bestuurslid technische 'Zwarte Jan' van Diermen. Na een gesprek besloot Spakenburg per direct afscheid te nemen van 'spijbelaar' Van den Bergh.

De middenvelder, ex-prof van Heracles, ADO Den Haag en Sparta, meldde zich eind vorige week ziek per sms. Spelers van Genemuiden 5, die een weekendtripje naar Newcastle maakten, zagen Van den Bergh vrijdagmiddag op de terminal in IJmuiden (op de foto op de achtergrond in het zwart, naast de vrouw met de telefoon) en maakten een kiekje van de voetballer. Het plaatje verscheen op Twitter en daardoor kwam het bedrog van Van den Bergh aan het licht. De speler meldde zich de laatste weken wel vaker af met vage kwaaltjes.

Van Diermen zei: ,,Ricky heeft bekend dat hij naar Engeland is geweest. Hij kampt momenteel met priveproblemen, waardoor hij zich niet op het voetballen kan focussen. Verder wil ik daar niets over zeggen, maar het is duidelijk dat wij als bestuur maar een besluit konden nemen: afscheid nemen.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal