30.000 bezoekers in Baarns bosbad, maar nog geen gebroken record

Een rij dinsdagmiddag bij het bosbad.

Een rij dinsdagmiddag bij het bosbad.© Foto Studio Kastermans/AlexanderMarks

Jetty Claus
Baarn

De eerste golf vakantiegangers is weer op honk in Baarn en velen hebben de voorlopig laatste tropische dag doorgebracht in bosbad de Vuursche. Met zelfs een rij dinsdagmiddag bij de kassa. De teller staat tot nu toe op 30.000 bezoekers.

Een ’goed seizoen’, zegt woordvoerder Adrie van der Meij bescheiden. Bij het bosbad in Amersfoort gaan ze meer uit hun dak. Daar is het record gebroken met 85.000 zwemmers in deze warme zomer.

Baarn heeft zeker tienduizend bezoekers meer dan vorig jaar. „De laatste zomerperiode moet uitwijzen of het een zeer goed jaar wordt. Er komt wel een weeromslag aan”, aldus Van der Meij.

„Een plattelandsbad als Baarn is niet te vergelijken met Amersfoort. Bij deze grote hitte brand je uit die kleine huisjes in de grotere steden. Dan wil je wel verkoeling zoeken.”

Volgens Van der Meij is het voornaamste dat er een ’relaxte familiesfeer’ hangt. „Je moet niet opgestapeld liggen. De Sijsjesberg zit soms vol. Goois publiek begint ons te ontdekken. Er wordt in Bussum een nieuwe markt aangeboord. Mensen kijken op hun telefoon, waar ze naar toe kunnen.

Met gerichte advertenties in een bepaald postcodegebied verspreiden we speciale dronefilmpjes op Facebook. Als ze komen zeggen ze niet ’wat kneuterig hier’, maar ’goh, ik wist niet dat het hier was en dat je je auto zo makkelijk kwijt kunt’.”

Met subsidie van de gemeente krijgen Baarnse kinderen voor het eerst na hun zwemdiploma een 10-badenkaart. „Het effect was positief, omdat ze dan ook hun familie kunnen meenemen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.