GVVV neemt revanche op Spakenburg

Kees Tol (rechts) wordt afgetroefd door zijn tegenstander van GVVV. Foto Studio Kastermans

Kees Tol (rechts) wordt afgetroefd door zijn tegenstander van GVVV. Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Spakenburg

GVVV heeft sportieve revanche genomen op Spakenburg voor de verloren kampioenswedstrijd afgelopen seizoen. De Veenendaalse runner-up won op De Westmaat verdiend met 0-2.

De thuisploeg, met Jordy Strooker en Joël Tillema in de basis ten koste van Dominique Scholten en Edwin Dekkers, ging matig van start. De 'blauwen' speelden ongeïnspireerd en GVVV profiteerde na een kwartier met de openingstreffer. Sherwin Grot profiteerde van balverlies van Mark de Loor op het middenveld, omspeelde de uit zijn doel gekomen Barry Diteweg en rondde beheerst af.

Spakenburg kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar op een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Kees Tol en een schot van Maurice van der Wilt na werd het nauwelijks gevaarlijk voor het GVVV-doel.

Martin van Eck besliste de wedstrijd in de 64ste minuut. Wederom leidde een Spakenburgse fout de goal in, nu was er een communicatiestoornis tussen aanvoerder Niek Ripson en Jordy Strooker. In de slotminuten zetten de blauwen nog één keer aan, maar het bleef bij wat speldenprikken van Kees Tol en een kopbal van Michael Lanting op de paal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal