Directeur voornaamste klant aangepakt zorgbedrijf Maartensdijk

Redacteur De Gooi- en Eemlander
maartensdijk

Directeur-eigenaar Henri van de Langenberg van het door de mand gevallen zorgbedrijf Complexcare in Maartensdijk blijkt er zelf de voornaamste klant te zijn. Het bedrijf, actief in het Gooi en Eemland, staat sinds deze week onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Van de Langenberg richtte Complexcare in 2009 op uit ontevredenheid over zijn persoonlijke verzorging. De 54-jarige Maartensdijker belandde in een elektrische rolstoel na een ernstig auto-ongeluk twaalf jaar geleden. Zijn zorgbedrijf bracht Van de Langenberg onder bij zijn yogacentrum Shamballa Nederland, gevestigd in hetzelfde pand aan de Industrieweg in Maartensdijk.

Complexcare wist een klantenkring op te bouwen van gemiddeld vijftien mensen in de regio. Deze zomer werd de inspectie gealarmeerd door klachten over ondeskundig personeel. Dat bleek bij het gebruik van beademingsapparatuur, stomazorg en het toedienen van medicatie.

Uit het inspectierapport blijkt dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Het merendeel van de tien betaalde medewerkers heeft zich ziek gemeld, er worden uitzendkrachten van zeker vier verschillende bureaus ingezet en personeel ontbeert in veel gevallen zelfs een zorgopleiding. De dubbele petten van directeur Van de Langenberg kunnen niet, stelt de inspectie. Hij is niet alleen zelf klant, maar neemt ook nog eens de functie van onafhankelijk klachtenfunctionaris waar.

Van de Langenberg geeft intussen niet op. Volgens hem is het vooral een kwestie van beter naleven van protocollen. Hij verwijst naar de verklaring op de bedrijfssite, waarin hij meedeelt dat er hard wordt gewerkt aan verbetering.

Op de foto: Henri van de Langenberg

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.