Beroering over afsluiting van deel Minckelersstraat

Ronald Frisart
Hilversum

De ChristenUnie, de PvdA en Hart voor Hilversum (HvH) deden deze week in de gemeenteraad een dringend beroep op wethouder Floris Voorink (verkeer) om nog eens goed te kijken naar de complete afsluiting van een deel van de Minckelersstraat.

Die wordt in juli en augustus afgesloten voor uitgebreide werkzaamheden tussen de Anthony Fokkerweg en de Liebergerweg. Vanuit Hilversum is ook de A1 dan nog onbereikbaar via de Larenseweg. Bewoners van met name Hilversum-Oost hebben zich daarover op internet beklaagd.

Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie), Hans Haselager (PvdA) en Karin Walters (HvH) probeerden Voorink ervan te doordringen dat de afsluiting van deze verkeersader heel veel narigheid veroorzaakt. Ook Bianca Verweij (SP) deed een duit in het zakje.

Tijdelijk

Voorink zei dat ’afsluiten alleen in uitzonderingsgevallen gebeurt’. Ook zei hij: ,,Ik hoop dat u mij wilt geloven als ik zeg dat het dit keer echt niet anders kon’’. De suggestie naast de Mickelersstraat een tijdelijke rijbaan aan te leggen om het verkeer toch doorgang te verlenen wees hij van de hand. ,,Dat kost ruim vier ton.’’

Om te voorkomen dat raadsleden zich later overvallen zouden voelen, vertelde hij er meteen bij dat een deel van de Johannes Geradtsweg en de kruising Vaartweg/Brinkweg deze zomer ook onder handen worden genomen.

Met name Vreugdenhil en Haselager lieten zich door de wethouder niet overtuigen. ,,Het wordt echt een drama’’, aldus Haselager. ,,U onderschat de gevolgen’’, meende Vreugdenhil. Voorink zei met zijn ambtenaren nog eens te kijken of niet toch bijstellingen mogelijk zijn. Beloven deed hij verder niets.

Zaterdag in De Gooi- en Eemlander:

Hilversum gaat deze zomer op de schop

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.