Gemeentesecretaris Dick Emmer is ’echte ambtenaar’

Dick Emmer.© Twitter

Valentijn Bartels
Hilversum

De nieuwe Hilversumse gemeentesecretaris Dick Emmer wordt door critici in de Zaanse politiek een echte ambtenaar genoemd.

Emmer verruilt zijn huidige functie als wethouder in Zaanstad om in Hilversum de hoogste ambtenaar te worden. Per 1 september start Emmer in de mediastad. Zijn wethouderschap duurde ruim drie jaar, daarvoor was hij lang actief als ambtenaar in Zaanstad, Purmerend en Velsen. De D66-wethouder werd door critici in de Zaanse politiek nog wel eens fijntjes herinnerd aan zijn lange ambtelijke loopbaan. Vooral als hij geen centimeter van zijn ingenomen standpunt wilde wijken.

Emmer is blij met de stap. „De afgelopen tijd heb ik de afweging gemaakt wat ik wilde doen na het wethouderschap. De uitkomst was dat ik niet nog een periode wethouder wilde zijn. Toen deze kans voorbijkwam, heb ik de persoonlijke afweging gemaakt en gekozen voor deze mooie baan.”

De huidige wethouder van Zaanstad was in vanaf 2010 al gemeentesecretaris in Velsen. De komende maanden draagt Emmer zijn werk in Zaanstad over aan een nog te benoemen opvolger.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.