Eemdijk verzekert zich van nacompetitievoetbal [video]

Jan Pieter Hartog

Jacob-Jan van de Groep
Apeldoorn

Eemdijk heeft de tweede periode in de hoofdklasse B voor zich opgeëist. De ploeg van trainer Patrick Loenen won op bezoek bij CSV Apeldoorn met 1-2.

Jan Pieter Hartog kende geen zenuwen voorafgaand aan het hoofdklasseduel op sportpark Orderbos. Naar eigen zeggen vertrouwde de aanvoerder op de kwaliteit en ervaring in de selectie.

„We hebben het voordeel dat wij jongens als Jasper Bolland, Maikel de Harder, Jan de Graaf en mijzelf in de selectie hebben die eigenlijk alles al hebben meegemaakt. Wij staan zodoende niet meteen onder hoogspanning als we om een periode spelen. We hadden nooit het idee dat we gingen verliezen, maar wat hebben wij het onszelf moeilijk gemaakt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat zag ook trainer Loenen, die blij was met het winnen van de tweede periode. „Dit is heel belangrijk voor de club. De club heeft uitgesproken dat dit een doelstelling was en die hebben wij nu behaald. Nu gaan we kijken waar dit toe gaat leiden.”

Hartog: „Van deze periodetitel moeten wij eerst genieten. Successen moet je vieren, anders is het onderscheid weg. Wat daarna op ons pad komt, zien wij wel. Het is voor ons geen kwestie van moeten, maar wij willen wel graag kampioen worden.”

CSV Apeldoorn-Eemdijk 1-2

11. Maikel de Harder 0-1, 67. Jasper Bolland 0-2, 72. Jamarro Dirks 1-2. Scheidsrechter: Prooi. Toeschouwers: 450.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen