Fietsbrug bij Nigtevecht op schema

HIL 15-03 HILVERSUM CASPER VAN DEN BROEK ¬©KASTERMANS STUDIO© KASTERMANS STUDIO

Nigtevecht

De nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal, bedoeld om toeristen uit Amsterdam naar het Gooi en de Vechtstreek te lokken, is nog steeds volgens schema eind 2017 klaar. Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht zeggen dat in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders reageren op de Raad van State, die het ’te ruime’ bestemmingplan recentelijk heeft aangepast. Het is in de toekomst niet meer mogelijk om er een tweede brug te bouwen, iets wat overigens ook niet in de plannen staat. Tegen de omgevingsvergunning voor de brug bestaan nog wel bezwaren. Het betreft het terugbrengen van de snelheden op de wegen rond de brug tot 30 kilometer per uur. De behandeling van deze bezwaren is de komende maanden te verwachten.

Inmiddels zijn de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de fietsbrug al begonnen. De echte aanleg van de brug gaat van start in het eerste kwartaal van 2017, zo laat de gemeente Stichtse Vecht weten. Als alles meezit gaat de brug voor fietsers en voetgangers vervolgens eind volgend jaar open.

Ontdekken

Met de komst van de fietsbrug gaat een grote wens van de toeristische ondernemers in de regio Gooi en Vechtstreek in vervulling. Natuurlijk is de brug ook handig voor bewoners van Nigtevecht en omgeving die snel naar Amsterdam willen fietsen, maar de reden waarom de brug werd gebouwd heeft alles te maken met toerisme en recreatie. Het wordt gezien als een nieuwe poort om vanuit Amsterdam al het moois in deze streek te ontdekken. En dat geeft natuurlijk een economische impuls. Voor de gemeente Amsterdam is de brug nuttig, omdat deze kan meehelpen om de overvolle stad te ontlasten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.