IJsselmeervogels maakt sprong

sportredactie Gooi- en Eemlander
spakenburg

IJsselmeervogels heeft een sprong gemaakt op de ranglijst in de topklasse. De Spakenburgers wonnen moeizaam met 2-1 van Barendrecht, de nummer twee van het afgelopen seizoen.

Door deze overwinning voegden de 'rooien' zich bij het pelotonnetje met clubs dat drie punten achterstand heeft op koploper GVVV.

Makkelijk ging het niet. Het compact spelende Barendrecht hoefde in de eerste helft nauwelijks kansen toe te staan aan de thuisclub, al glipte Achmed Ahahaoui er wel een keer tussendoor om de 1-0 te maken. De vorm van deze nieuwe aanvaller van IJsselmeervogels lijkt groeiende.

Toen Barendrecht kort voor rust via Delano Cohen gelijkmaakte, kon IJsselmeervogelks weer van vooraf aan beginnen. De ploeg van Gert Kruys had een halfuur nodig om opnieuw op voorsprong te komen. Marc Langeveld kopte in de 75ste minuut de 2-1 binnen. De strijd was daarmee nog bepaald niet gestreden, want de bezoekers trachtten met de moed der wanhoop toch nog een punt uit de wedstrijd te slepen. De circa 1500 toeschouwers, van wie het overgrote deel 'rood', konden na negentig minuten echter opgelucht de verdiende zege begroeten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal