Justitie ontdekt identiteit tweede overvaller Meentweg Eemnes

archieffoto caspar huurdeman

archieffoto caspar huurdeman

Redactie Hilversum
Eemnes

Jusitie kent de identiteit van de tweede verdachte die op 29 mei in Eemnes betrokken was bij een gewapende overval op een woning aan de Meentweg. Dat vertelde officier van justitie Trokic donderdag in de rechtbank Utrecht.

Daar stond de 20-jarige Hakim B. uit Amsterdam terecht. B. werd in juli als eerste verdachte aangehouden nadat zijn bloed was gevonden in de overvallen woning in Eemnes. De officier hield de naam van de tweede verdachte geheim.Twee mannen overvielen de woonboerderij aan de Meentweg. Ze richtten vuurwapens op de bewoners. Ze dwongen de bewoners het alarm uit te schakelen en de kluis te openen. De buit was 25.000 euro en sieraden.

DNA

B. geeft wel toe dat hij in de woning is geweest, maar alleen om een inbraak te plegen. Hij zegt dat hij niets met de overval te maken heeft. Na de overval werd in Huizen een uitgebrande auto gevonden, maar het is de politie niet gelukt om die uitgebrande auto aan de overval te koppelen.

De officier van justitie vertelde op de zitting dat er nog een DNA onderzoek is geweest. Er is een hit met een tweede dader. De officier vroeg aan de rechtbank om de stukken over dat DNA onderzoek nog geheim te houden.

Advocaat Niek Hendriksen maakte daar bezwaar tegen. Hij wil de stukken net als de rechtbank kunnen lezen. Advocaat Hendriksen vroeg de rechtbank om B. vrij te laten nu er blijkbaar verder geen extra bewijs is.De rechtbank bepaalde dat de stukken over het DNA onderzoek geheim blijven zodat de politie de kans krijgt om de tweede verdachte te horen.

De rechtbank vond ook dat B. in voorarrest moet blijven.

De rechtszaak gaat verder op 16 november.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.