OM: geen details over dood Savannah

Henk Runhaar
Bunschoten

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Savannah (14) uit Bunschoten moet in de cel blijven. Dat vindt het openbaar ministerie. De jongen wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moet beslissen over verlenging van zijn voorarrest.

De 14-jarige jongen uit Lunteren die vast zit voor de dood van Romy uit Hoevelaken, wordt ook verdacht van seksueel misbruik van dit slachtoffer.

Hij kende het meisje van school, meldt het OM woensdag. Ook over het langer gevangen houden van deze verdachte wordt donderdag beslist door de rechtbank.

Het onderzoek-Romy gaat voortvarender dan dat in de zaak-Savannah, zegt een woordvoerster van het OM. In de Bunschoter zaak willen politie en justitie nog helemaal geen details prijs geven. Ook omdat voor het grote rechercheteam zelf nog veel cruciale vragen open staan.

Zo is niet duidelijk wanneer het Bunschoter meisje om het leven is gebracht en wanneer haar lichaam in het water aan De Kronkels terecht kwam. Ook is nog vaag hoe haar fiets in Hoogland terecht kwam. Het voertuig werd er vrijdag netjes op slot en enigszins verscholen in de buurt van een bushalte gevonden.

De persverklaring van het OM: ’Savannah werd 4 juni levenloos gevonden in het water op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. Ze was sinds donderdag 1 juni vermist. Omstandigheden wijzen op de betrokkenheid van de 16-jarige verdachte uit Den Bosch.

Op basis hiervan wordt hij morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen over de verlenging van het voorarrest. Als hij vast blijft, dan zal de Raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland naar verwachting op 22 juni een beslissing nemen over de verdere verlenging van het voorarrest.

Met het oog op de jonge leeftijd van de betrokkenen en de beperkingen op het onderzoek, kunnen er nu verder geen mededelingen worden gedaan.

De politie zet het onderzoek voort. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op 6 juni zijn tientallen tips binnen gekomen. Informatie blijft echter welkom.’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.