Twee totaal verschillende duels HCAW

Han Monsees
Honkbal

Dankzij twee overwinningen op UVV heeft HCAW weer een belangrijke stap gezet richting de play-offs. In de Bussumse Rob Hoffmann Vallei werd zaterdag met 1-0 gewonnen. Zondag waren beide slagploegen beter op dreef en werd het in Utrecht 7-11 in het voordeel van de Bussumers.

Zaterdag was één rake klap genoeg voor de overwinning. Tegen werper Jurjen van Zijl kwam de slagploeg van HCAW er nauwelijks aan te pas. In de eerste drie slagbeurten lukte het geen enkele Bussumse speler om veilig het eerste honk te bereiken. Aan het begin van de vierde inning kwam die ene klap: Roelie Henrique raakte de bal perfect zodat deze in het rechtsveld over het hek vloog. Van Zijl herstelde zich en kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog slechts twee honkslagen tegen. Ook HCAW-werper Kaj Timmermans gooide een uitstekende wedstrijd. Hij moest wel iets meer honkslagen incasseren dan zijn Utrechtse collega, maar kwam nooit serieus in de problemen. In de laatste inning maakte closer Oscar Meuris het goed af zodat de solo-homerun van Henrique voldoende was voor de winst.

Zondag kreeg het publiek in Utrecht een totaal andere wedstrijd voorgeschoteld. In de eerste inning sloeg oud-HCAW’er Sergino Martis een homerun met twee man op de honken. HCAW was niet onder de indruk en boog de achterstand in twee innings tijd om in een voorsprong en liep daarna weg van UVV. Mede door een verre homerun van Kevin Weijgertse begon HCAW met een 4-11-voorsprong aan de laatste inning. Zoals wel vaker de afgelopen weken, verliep deze laatste slagbeurt moeizaam en kon UVV nog drie keer scoren.

Coach Roeland Henrique tilde niet al te zwaar aan die laatste inning: ,,Het was lastig, maar onze werper Sedley Karel was niet helemaal fit. Met de voorsprong die we hadden, was het een gecalculeerd risico om hem te brengen.” Over de rest van de wedstrijd was de coach zeer te spreken: ,,Ondanks die homerun tegen, zijn we blijven honkballen. De slagploeg deed het prima, zestien honkslagen spreken voor zich.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal