Opnieuw inval inspectie bij Ascensio Zorg

Het Ascensio-hoofdkwartier aan de Emmastraat. Sinds kort zijn de naamborden van de gevel verdwenen. archieffoto studio kastermans

Henk Runhaar
Hilversum

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft opnieuw een inval gedaan bij Ascensio Zorg in Hilversum. Inspecteurs kwamen donderdag in actie, bevestigt een IGZ-woordvoerder.

Volgens hem ging het om een controle in het kader van de straf die Ascensio is opgelegd. Het bedrijf moet binnen twee weken de deuren sluiten omdat de zorg ernstig onder de maat is.

Volgens cliënten en hun ouders is eigenaar Jerrel Gilliot van Ascensio Zorg niet van plan zich neer te leggen bij sluiting. Hij zou cliënten overhevelen naar een andere bv (Infinitus Zorg) op hetzelfde adres als Ascensio Zorg. ,,De eerste rekening op naam van Infinitus Zorg is al binnen’’, zegt een moeder van een bewoner. Op papier biedt Ascensio 24-uurszorg aan jonge volwassenen met gedragsproblemen.

Bij het hoofdkantoor aan de Emmastraat is het naambord van Ascensio van de gevel gehaald. Volgens een medewerkster om ’al het gedoe’. De directie was gisteren onbereikbaar.

Het Gooise zorgkantoor, dat de persoongebonden budgetten van cliënten die bij Ascensio blijven vanaf 1 januari bevriest, heeft van alle instanties nog het beste zicht op de situatie. Volgens een woordvoerster werken nu zeven Ascensio-cliënten mee aan verhuizing naar een andere instelling.

Drie anderen zouden zelf al zijn vertrokken. Blijven er nog zeker 23 cliënten over waarover vraagtekens zijn. Het zorgkantoor is gisteren begonnen met het bellen van al deze mensen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.