Celstraf geëist tegen Baarnse pooier van 15-jarige Hilversumse

Redactie Hilversum
HilversumBaarn

Wegens het tot prostitutie dwingen en financieel uitbuiten van een 15-jarige meisje uit Hilversum, is tegen de 23-jarige Marlon M. uit Baarn dinsdag 20 maanden cel geëist waarvan 5 maanden voorwaardelijk. M. zou ook 6000 euro moeten inleveren die hij als pooier heeft verdiend.

Tegen een klant van het Hilversumse meisje, de 45-jarige Winston M. uit Velsen, eiste de officier van justitie 30 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk. De officier vond daarnaast dat de twee verdachten aan de Hilversumse ieder 5000 euro schadevergoeding moeten betalen.

De zaak kwam een jaar geleden aan het rollen toen het televisieprogramma Undercover de wereld van de autoprostitutie wilde blootleggen. Via de site seksjobs.nl maakte de redactie een afspraak met de prostituee Marly bij station Hilversum Noord. De prostituee zei dat ze ouder was dan 18. Toen de redactie van het televisieprogramma ontdekte dat het meisje 15 jaar oud was, stapten ze naar de politie.

De politie haalde het meisje naar het bureau. Daar vertelde ze dat ze alleen werkte en zelf haar website had gebouwd. Uit haar telefoon bleek echter dat ze veel contact had met Marlon M. Het stel had ook een foto gemaakt waarop ze met 4500 euro in een bed lagen. Het meisje probeerde M. zoveel mogelijk uit de wind te houden, maar volgens de officier bleek uit de gesprekken op de telefoon van het meisje dat M. de verdiensten inpikte. Het meisje dat ook nog veel drugs gebruikte, werd geplaatst in een inrichting van jeugdzorg. M. werd in de rechtbank geconfronteerd met die gesprekken. Hij beriep zich grotendeels op zijn zwijgrecht. Hij vertelde alleen dat hij uit vriendschap af en toe zaken regelde voor het meisje als zij geen tijd had.

De politie hield ook vier klanten van het meisje aan. Twee zaken werden geseponeerd. Twee verdachten, onder wie M., zitten nog steeds in de cel. Een klant had nog veel meer zedenzaken op zijn kerfstok. Hij wordt op dit moment onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Klant Winston M. vertelde dat hij dacht dat het meisje meerderjarig was. De officier vertelde dat dit niet uitmaakt. Een klant is altijd strafbaar als de prostituee minderjarig is.

De uitspraken zijn op 15 september.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.