Sterk meisjestoernooi SC 't Gooi kan mooie traditie worden

hilversum

Daar komt-ie dan, op de velden van SC 't Gooi aan het Kininelaantje: het eerste Top-Eventtoernooi 'Gooische Vrouwen' voor meisjes onder de zeventien jaar. Voor het aanstormend vrouwelijk voetbaltalent. Het toernooi op sportpark Berestein moet een traditie worden.De toegang is gratis.

SC 't Gooi heeft een reputatie te verdedigen bij het ontwikkelen van meisjes- en vrouwenvoetbal, misschien mede daarom ook het splinternieuwe toernooi. Jarenlang vormden de geel-zwarten een van de weinige voetbalclubs in het land, die het niet-mannelijke voetbal serieus nam. Bijna een kwart eeuw geleden begon het; in die tijd speelden meisjes nog gewoon met de jongens mee, en de dames werden op zondag aangevuld met junioren van veertien, vijftien.

De ontwikkeling is de afgelopen jaren zo hard gegaan bij met name 't Gooi dat de verhouding meisjes/jongens bij de jeugd inmiddels ongeveer 45/55 is. Er zijn zestien meisjesteams en twee vrouwenploegen, bij elkaar 250 'Gooische Vrouwen'. De populariteit van het vrouwenvoetbal kreeg vorig jaar nog een enorme opkikker door het (tv-)succes van de Nederlandse vrouwenselectie op het EK in Finland. Onvermijdelijk is in de kweekvijver van 't Gooi individueel talent komen bovendrijven zoals Babiche Roof, die in een KNVB-selectieteam meedoet. Op het eerste Top-Event krijgt SC 't Gooi zondag, na de opening om 10.15 uur door een originele Gooische Vrouw, te maken met een behoorlijk sterk deelnemersveld. De eerste wedstrijd van twee keer vijftien minuten begint op 11.00 uur. Het beginsignaal voor de grote finale wordt om vijf voor half zes verwacht, en de prijsuitreiking om 18.00 uur. Prijzen liggen er ook klaar voor de beste speelster en de beste keepster van het toernooi. Acte de présence geven zondag op Berestein de selecties van FC Utrecht/SV Saestum, RSC Anderlecht, SC Cambuur, KNVB West 1 en 2, KNVB Zuid 2, de Stedoco voetbalacademie en SC 't Gooi.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.