Hoe doet Kate dat?

Susanne van Velzen

Kate Middleton gezien tien uur na haar bevalling? Stralend poseert ze op de trap van het St. Mary’s Hospital in Londen. Prachtig in de make-up, glamourhaar.

Het pasgeboren prinsesje nonchalant op de arm. Met haar linkerhand duwt ze subtiel haar wapperende haar achter haar oor. Prins William heeft zijn hand losjes tegen haar rug. Heel even denk ik dat ze een gebloemde nachtjapon aan heeft.

Maar nee, dit is een zachtgele stijlvolle jurk van Jenny Packham. Haar voeten gestoken in nude-kleurige pumps met een hak waar je u tegen zegt. Ze wankelt geen moment. We hebben het hier over een vrouw die tien uur eerder haar tweede kind ter wereld bracht. Puffend, misschien wel gillend. Hoe doet ze dat?

Ik pak voor de zekerheid mijn foto-album er even bij. Tien uur na de bevalling; ik zie een dik hoofd dat vocht vasthoudt. Wallen onder mijn ogen. Rode vlekken in mijn gezicht van het persen. Geen likje mascara. Vooruit mijn haar is gewassen maar een model zit er niet in. Mijn Hema-nachthemd is alles behalve charmant. En mijn buik is nog net zo groot als voor de bevalling. Ik lig voor Pampus in bed. Aan rechtop staan moet ik niet eens denken. Mijn opgezwollen voeten passen in geen enkele schoen. Ik blader door. Na drie dagen zie ik pas iets verbetering. Met de nadruk op iets.

Maar ja, ik ben natuurlijk ook geen prinses.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.