Kraak ramp voor 71-jarige juwelier Soest

Kraak ramp voor 71-jarige juwelier Soest
Juwelier Constantijn Littooij tussen de puinhopen van zijn zaak.
© Caspar Huurdeman
Soest

Of 71-jarige juwelier Constantijn Littooij de ramkraak in de nacht van zondag op maandag nog te boven komt, hij durft het niet te zeggen. Feit is dat zijn eenmanszaak Colitico aan de Van Weedestraat in Soest niet is verzekerd voor dit soort criminaliteit.

Dat maakt het zwaar, heel zwaar. Maandag aan het eind van de middag was de Soester nog eigenhandig aan het redderen met het kapotte veiligheidshek dat de Opel van de drie daders wist tegen te houden.

(Lees hier: Ramkraak bij juwelier Colitico in Soest, één dader opgepakt [video])

De zaak werd tussen drie uur en half vier geramd. Mogelijk zorgden de daders zelf voor vrije doortocht door een of meer parkeerplekken bezet te houden. Littooi: ,,Normaal staat het vol auto’s van mensen die boven de winkels wonen.’’

Zuur dat voor Colitico geen stevige metalen fietsenrekken staan zoals op elders aan de winkelstraat, constateren meelevende voorbijgangers.

De politie arresteerde nog dezelfde nacht een 23-jarige verdachte uit Almere. Hij werd in de omgeving ontdekt bij een zoektocht met onder meer een helikopter.

Eén keer eerder was Colitico serieus doelwit. Via een gat in het plafond werd de zaak leeggeroofd. Littooij: ,,Toen was ik deels verzekerd.’’

Meer nieuws uit Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.