'Niemand die het echt moeilijk vond'

naarden

De elf vmbo-scholieren van het Sint Vituscollege in Naarden die door deze krant gevolgd worden, zijn begonnen aan hun eindexamens. Iedere dag vragen we twee van deze leerlingen hoe hun examen is gegaan en hoe ze zich hebben voorbereid. Vandaag: scheikunde.

Het is op papier haar 'slechtste' vak, maar het examen nask2 (scheikunde) ging 'super', aldus Eva Lieftink. ,,Ik wil niet zeggen dat het een makkelijk examen was, maar je weet het of je weet het niet. En ik wist bijna alles. Ik had ook niet de volle twee uur nodig.'' Echt zenuwachtig is Eva niet geweest. Alleen gisteravond schoot even door haar hoofd dat als het niet zo goed zou gaan, ze daar misschien de komende twee weken met haar andere examens last van zou hebben.

Het examen van maandag bevatte zowel open vragen als multiple choice-vragen over diverse onderwerpen. ,,Ik vond zelf dat het veel multiple choice-vragen waren. Dat is wel een voordeel. Als je het antwoord niet weet, kun je nog gokken. Ik heb na afloop niemand gesproken die het echt heel moeilijk vond.''

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.